Teraz jest 8 marca 2026, o 19:15

Bohaterka ma pilną operacje mózgu, bohater jest neurochirurg

Nie pamiętasz tytułu dawno przeczytanej książki? Spróbujemy pomóc!
Regulamin działu
REGULAMIN DZIAŁU: zanim zapytasz - przeczytaj!
POMOC - pytania i problemy.

Archiwum czyli ZNALEZIONE! TYTUŁY.

Jeśli Twój tytuł został rozpoznany / przypomniany /odnaleziony - oznacz, prosimy, stosownie temat (dodaj ZNALEZIONY w jego tytule)!

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Bohaterka ma pilną operacje mózgu, bohater jest neurochirurg

Post przez magda.ka » 21 lutego 2026, o 22:20

cześć
szukam książki.
Wydana co najmniej 20 lat temu przez Harlequin lub może Phantom Press..
Bohaterka ma jakąś chorobę mózgu, jest szefową jakiejś dużej firmy, logistycznej lub transportowej...
Prawdopodobnie leci do innego miasta na spotkanie z lekarzem.
Dzień przed spotkaniem je kolację ze swoim zastępcą (?), jego żoną i ich przyjacielem/siostrzeńcem/bratankiem.
Okazuje się, że mężczyzna jest lekarzem.
Pod koniec kolacji mężczyzna poznaje pełne imię bohaterki i uświadamia sobie że jest ona pacjentką która ma u niego wizytę kolejnego dnia. Zabrania kobiecie pić alkoholu, próbuje jej tłumaczyć, ale jest już za późno, kobieta mdleje.
Lekarz szybko zabiera ją do szpitala. Lekarz ma swój zespół medyczny, który przeprowadza operację. Kobieta się budzi, są komentarze, że bali się ją uśpić z powodu alkoholu...
Później kobieta przechodzi rekonwalescencję na farmie/posiadłości lekarza i zajmuje się nią pielęgniarka z jego zespołu.

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 21 lutego 2026, o 23:39

Brzmi jak Medical. Anglia czy Stany?
...the most dangerous thing for platforms is ... unmonetizeable content.
— Ryan Broderick

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez magda.ka » 22 lutego 2026, o 01:22

Niestety trudno mi powiedzieć, , jednej strony jestem prawie pewna, że był tam zespół medyczny, z którym lekarz podrozował, co pasuje mi do USA, z drugiej mam jakieś mgliste wspomnienie, że był Holender (ale mogłam pomieszać książki).
Pamiętam, że w zespole była lekarka anestezjolog - była zazdrosna o relację lekarza z bohaterką.
To jest coś starszego, wydane na pewno przed 2005. Niestety opisy tych starych harlequinow są bardzo skąpe... Przejrzałam trochę Phantom press ale póki co bez rezultatu... :(

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 22 lutego 2026, o 02:31

Ten Holender, i to podróżujący, by pomógł (raczej UK wtedy, i starszy rocznikowo, motyw lekarza "transgranicznego" Anglia-Holandia spopularyzowany przez Betty Neels - był moment, gdy holenderskich lekarzy było relatywne zatrzęsienie, a i tak nas ominęło sporo, bo zalew medicali dopiero w latach 90. gdy fala holenderska już opadała)...
Ale z neurochirurgią... charakterystyczne, ale na razie nie kojarzę :niepewny:
...the most dangerous thing for platforms is ... unmonetizeable content.
— Ryan Broderick

Powrót do Punkt Tytułów Zagubionych