Gniazdo łgarzy
Jessica S. Olson
Wydawnictwo: Nowe Strony 12.05
Cykl: Obłudni (tom 1)
Istnienie Loli St. James jest najlepiej strzeżoną tajemnicą tego świata. Kiedy jej ojciec przegrał w Turnieju Obłudy – gry w kości, w której uczestnicy zmuszeni są rzucać na szalę swoje najgłębiej skrywane sekrety – znalazła się na celowniku. Na szczęście z pomocą przyszedł jej Łupieżca, osławiony przywódca Macek. Jednakże ceną za jego dobroć okazało się serce dziewczyny. Przez lata wytworzyła się między nimi jedyna w swoim rodzaju więź oparta na wspólnym odczuwaniu każdej emocji.
Teraz, kryjąc się pod pseudonimem „Astra”, Lola z determinacją chce pokazać, na co ją stać, oraz udowodnić, że jest godna dołączenia do Macek. Lecz gdy kluczowy skok nie idzie zgodnie z planem, dziewczynie pozostaje jedynie wziąć udział w Turnieju Obłudy. Chociaż ma pewność co do swoich umiejętności złodziejskich, to zawody prowadzi tajemniczy brat Łupieżcy, Łgarz, który okazuje się kimś zupełnie innym, niż się spodziewała. Kiedy pożądanie rośnie, a iluzje zaczynają burzyć rzeczywistość, Lola zostaje zmuszona stawić czoła sekretom z własnej przeszłości, historii braci oraz kłamstwom, które sama sobie opowiada.
Książka zawiera treści nieodpowiednie dla osób poniżej szesnastego roku życia.
Gdyby miłość miała cenę
Ana Huang
Wydawnictwo: Czwarta Strona 22.04
Cykl: If Love (tom 3)
Każde serce ma swoją cenę
Zaproponowała mu dziesięć tysięcy dolarów, by uwiódł narzeczoną jej ojca – kobietę, która ewidentnie polowała na jego majątek. Odpowiedział kontrpropozycją: piętnaście tysięcy… i pocałunek. Od niej. W dowolnym momencie, który sam wybierze.
Kris powinna była odmówić, ale była zdesperowana, by pozbyć się przyszłej macochy. A przystojny aktor z niebezpiecznym uśmiechem wydawał się idealny do tego zadania.
Zgodziła się na jego warunki, nie wiedząc, że ta decyzja będzie ją kosztować o wiele więcej…
Nate zrobił to dla pieniędzy, których desperacko potrzebował. Pocałunek był tylko dodatkiem. Przynajmniej tak sobie wmawiał. Stopienie lodu w sercu Kris początkowo było jedynie wyzwaniem, ale gdy Nate zrozumiał, że kryje się w nim znacznie więcej, niż widać na pierwszy rzut oka, było już za późno.
Zakochał się.
Pochodzą z dwóch różnych środowisk. A w zasadzie należą do dwóch zupełnie odmiennych światów.
Moja pokusa
T.L. Swan
Wydawnictwo: NieZwykłe 7.05
Cykl: Kingston Lane (tom 1)
Gdy po raz pierwszy ujrzałam Henleya Jamesa, całkowicie mnie zauroczył. Chemia między nami nie przypominała niczego, czego kiedykolwiek wcześniej doświadczyłam. W nienagannym garniturze, z uroczymi dołeczkami w policzkach, niezwykle czarujący i olśniewający, a także elegancki i pewny siebie, wręczył mi wizytówkę i poprosił, żebym do niego zadzwoniła. Sztukę uwodzenia opanował do perfekcji, a uśmiech, którym mnie obdarzył, wystarczył, bym straciła dla niego głowę.
Chciałabym powiedzieć, że nasza randka okazała się wielkim sukcesem, ale tak nie było. Wręcz przeciwnie. Tego samego dnia postanowiłam, że na zawsze pozostaniemy śmiertelnymi wrogami i nigdy więcej już o nim nawet nie pomyślę.
Trzy lata później kupiłam wymarzony dom. Naprawdę nie mogłam się już doczekać, żeby poznać sąsiadów – aż do chwili, gdy to się stało.
O nie! Jakie istniały na to szanse? To on. Nadal jest singlem, wciąż najprzystojniejszym mężczyzną na świecie i w dalszym ciągu nieznośnie sarkastycznym typem. Przechadza się niemal nago po mieszkaniu i odmawia zasłaniania rolet w nocy. Zrobię wszystko, żeby o nim nie myśleć. Na szali wisi moje zdrowie psychiczne, choć pokusa ulegnięcia temu facetowi okazuje się prawdziwym koszmarem.
Tylko mnie nie zapomnij
Abby Jimenez
Wydawnictwo: Muza 22.04
Cykl: Say You'll Remember Me (tom 1).
Jedna randka i oni już wiedzą, że są dla siebie stworzeni… Tylko że następnego dnia ona przeprowadza się trzy tysiące kilometrów dalej.
Czy idealny facet w ogóle istnieje? Raczej nie, ale jeden jest bardzo bliski ideałowi: Xavier Rush. Przystojny weterynarz o wyglądzie greckiego boga. I jeszcze z czułością umie zająć się małym kotkiem. Serce topnieje. Do momentu, aż się odezwie i powie coś naprawdę głupiego. A Samanta wprost uwielbia udowadniać dupkom, że się mylą, zwłaszcza gdy sami się o to proszą…
Randka jest niezła – jeśli nie najlepsza. Ale Samanta ma inne sprawy na głowie i żaden związek nie wchodzi w grę.
Co jednak zrobić, gdy nie da się zapomnieć tej jednej wspólnej nocy?
Obrona
Paisley Hope
Wydawnictwo: Czwarta Strona 22.04
Cykl: Sky Ridge Hotshots (tom 2)
Kobieta, która wraca z bliznami.
Mężczyzna, który je zostawił.
Powrót do rodzinnego miasta miał być dla Violette Taylor nowym początkiem. Zostawiła za sobą bolesną przeszłość, skupiając się na tym, co najważniejsze – swoim dziecku i pracy pielęgniarki na oddziale oparzeń.
Nie planowała jednak spotkania mężczyzny, który kiedyś złamał jej serce. Rowan Kingsley jest cenionym strażakiem i człowiekiem, który żyje z piętnem dawnych decyzji.
Kiedy przypadkowe spotkanie w lokalnym pubie ponownie splata ich drogi, oboje uświadamiają sobie, że są uczucia, od których nie da się uciec.
Violette robi wszystko, by trzymać się z dala od ludzi przypominających jej o tym, co było. Zwłaszcza od mężczyzny, który znał ją lepiej niż ktokolwiek inny. Rowan natomiast wie coś, czego ona jeszcze nie chce przyznać – życie rzadko daje drugie szanse.
A gdy los po raz kolejny zmusza ich do współpracy, odkrywają, że niektóre płomienie, raz rozpalone, nigdy naprawdę nie gasną.
Zawsze ty i ja
Dani Atkins
Wydawnictwo: HARDE Wydawnictwo 22.04
Czy to my wybieramy miłość? A może to miłość wybiera nas?
Lily i Adam tworzyli szczęśliwe małżeństwo aż do chwili, gdy Adam poważnie zachorował. W swoich ostatnich chwilach prosi Lily o coś zupełnie niespodziewanego: ma odnaleźć dawnego przyjaciela, Josha, i pogodzić się z nim.
Josh i Lily byli w dzieciństwie nierozłączni, lecz tuż przed ślubem dziewczyny ich drogi nagle się rozeszły. Od tamtej pory nie widziała go ani razu. Spełniając ostatnią wolę męża, Lily wyrusza na poszukiwanie Josha – i szybko odkrywa, że ich relacja jest znacznie bardziej skomplikowana, niż była gotowa przyznać. A kiedy poznaje szokujący powód ostatniego życzenia Adama, będzie musi całkowicie zaufać swojemu sercu…
Dla fanów Paige Toon, Colleen Hoover i Nicholasa Sparksa – Dani Atkins przedstawia emocjonalną historię, której bohaterka mierzy się z żałobą i poczuciem winy.
Upadły i Pocałunek Mroku
Carissa Broadbent
Wydawnictwo: Filia 22.04
Cykl: Królestwa Nyaxii (tom 4)
Czwarty tom zapierającego dech w piersiach romantasy z serii "Królestwa Nyaxii".
Mische poniosła najwyższą ofiarę, aby ocalić tych, których kochała – i pogrążyła świat w wiecznej nocy. Teraz Asar, uwięziony przez bogów i opętany żądzą zemsty, desperacko pragnie ją odnaleźć.
Kiedy bogini oferuje im ostatnią szansę na odkupienie – i powrót do siebie – Asar wraz z Mische wyruszają na niezwykłą misję. Razem muszą przejąć moc boga śmierci, aby Asar mógł dostąpić prawdziwej boskości.
Podróż poprowadzi ich przez światy śmiertelników i nieśmiertelnych, gdzie spotkają zarówno starych przyjaciół, jak i bezwzględnych wrogów. Jednak gdy podziemia balansują na krawędzi upadku, a bogowie szykują się do wojny, Asar i Mische muszą zdecydować, ile są gotowi poświęcić, aby zdobyć moc, która pozwoli im przeciwstawić się śmierci. W grze mściwych bogów i starożytnych zdrad istnieją długi, których nie spłaci nawet miłość.
Uncharmed
Lucy Jane Wood
Wydawnictwo: StoryLight 22.04
Cykl: Rewitched (tom 2)
Andromeda Wildwood jest doskonała praktycznie pod każdym wiedźmim względem…
Życie Annie spowija różowa mgiełka magii i niebotycznie wysokich standardów. Jest dumną właścicielką tętniącej życiem londyńskiej cukierni Niebiańska i wykorzystuje swoje moce, by uszczęśliwiać innych. I choć jej perfekcjonizm ma swoją magiczną cenę, Annie chętnie ją płaci.
Jednak gdy spada na nią opieka nad sprawiającą kłopoty nastoletnią czarownicą Maeve, jej uporządkowana codzienność pogrąża się w chaosie. Annie i uparta, żywiołowa Maeve są praktycznie swoimi przeciwieństwami. A obie różnią się od Hala – mrukliwego, choć przystojnego właściciela ich tymczasowego lokum, który wcale nie jest zachwycony tym, że jego domek w lesie znajduje się teraz we władaniu dwóch nieprzejednanych czarownic.
Gdy między Annie, Maeve i Halem powoli zawiązuje się nić przyjaźni, tajemnicze siły zaczynają interesować się niezwykłymi mocami Maeve. Annie musi więc zaryzykować wszystko, by ochronić prawdziwą magię, którą wreszcie odnalazła. Czy zdoła tego dokonać?
Wydarzenia w powieści „Uncharmed” rozgrywają się przed przygodami Belle w „Rewitched”, lecz obie historie są niezależnymi opowieściami osadzonymi w świecie Selcouth.